Over Reginald

Reginald relatietherapeut zoetermeer

Reginald Markes

EFT-relatietherapeut, Gezinstherapeut, Ervaringsgericht Psychosociaal Therapeut en Gestalttherapeut i.o., Mediator

Ik sta jullie graag bij…

Ik ben sinds 1999 getrouwd en ik heb 2 kinderen. Gedurende mijn huwelijk heb ik geleerd dat getrouwd zijn hard werken is. En dat harde werken bestaat uit het steeds weer kiezen voor elkaar, het steeds weer zoeken naar elkaar en het steeds weer de verbinding aangaan met elkaar. En dat komt niet zomaar aanwaaien.

Net als iedere relatie kent ook de mijne de nodige ups en downs. Geloof me, er zijn genoeg momenten waarbij mijn vrouw en ik, bij wijze van spreken, elkaar wel achter het behang kunnen plakken ūüôā. Maar ondanks deze momenten kiezen we altijd weer voor elkaar. We weten dat het juist tijdens de moeilijke momenten belangrijk is om bewust voor elkaar te kiezen, en ondanks alle obstakels echt voor elkaar te gaan. Deze bewustwording heb ik zelf verder mogen ontdekken door EFT.

Als je een liefdevolle relatie wil dien je daar aandacht aan te besteden. Natuurlijk is het een open deur als ik zeg dat je juist als het wat minder gaat wat extra aandacht aan elkaar en aan de relatie met elkaar moet besteden, maar juist op dit soort momenten is het bewegen naar elkaar het moeilijkst…

Als EFT relatietherapeut streef ik er naar twee mensen die zielsveel van elkaar houden, en elkaar even kwijt zijn, weer bij elkaar te brengen zodat zij hun relatie kunnen redden. Ik behandel jullie zoals ik zelf ook behandeld wil worden: als mens, mooi, compleet en volmaakt, met een eigen set kwaliteiten en kwetsbaarheden  en een eigen unieke achtergrond. Ik richt mij op jullie relatie. In mijn ogen zijn jullie niet kapot of gebroken. Ik heb er geen behoefte aan om jullie te beoordelen, in een hokje te stoppen of te repareren.

Ik vind het belangrijk om de kwaliteit van mijn werk te waarborgen. Ik besteed daarom voortdurend aandacht aan het verder ontwikkelen mijn deskundigheid. Op dit moment bekwaam ik me verder als Ervaringsgericht Psychosociaal Therapeut en Gestalttherapeut.

Tijdens mijn sessies wil ik een sfeer van openheid, authenticiteit en oprechtheid cre√ęren. Zo ben ik zelf ook. En ik merk dat iedereen dan gerust zijn of haar zegje durft te doen. Iedereen is bij mij welkom‚Ķ

Kwalificaties en registraties

Ik heb me gespecialiseerd in de Emotionally Focused Therapy (EFT) methode. Naast EFT maak ik ook gebruik van andere methodieken. Ik ben geregistreerd bij de beroeps- en koepelorganisaties EFT Nederland, ICEEFT en NVAGT. Tevens ben ik partner bij de Relatie-Herstelacademie. Naast relatie- en gezinstherapeut ben ik ook mediator en begeleid ik partijen die bij een hoogoplopend relatie-, gezins- of familieconflict betrokken zijn.

Ik voldoe aan de eisen van de WKKGZ (wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en ben aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen). Ik doe mijn uiterste best om jullie zo goed mogelijk bij te staan.  Mochten jullie desondanks toch een klacht hebben, houdt het dan niet voor jullie maar bespreek het met mij. Ik los het graag samen met jullie op. Mochten we er bij een klacht echt niet samen uitkomen, dan kunnen jullie vrij van kosten contact opnemen met de onafhankelijke klachtenfunctionaris van de SCAG.

efl nederland logoICEEFT logoNVAGT logoRelatieherstelacademie logo

SCAG logo

Dit is wat cli√ęnten over mij zeggen…

Stellen helpen hun relatie weer hecht en sterk te maken is een voorrecht. Ik vind het daarom belangrijk dat stellen waarmee ik werk tevreden zijn over wat zij bereikt hebben.

Daarom vraag ik aan het einde van een traject altijd aan de stellen of zij bereid zijn enkele woorden te schrijven over hun ervaringen met relatietherapie bij mij. Ik vraag ook of ik hun ervaringen mag delen op de website. Zo krijgen andere stellen een indruk van hoe ik werk en wat ik voor hen kan betekenen.

Sommige stellen lieten graag een foto van hun handen maken als blijk van de connectie zij hebben bereik, anderen vonden het leuk om over hun ervaringen met mijn begeleiding te vertellen.

[indeed-my-testimonials group='testimonials-reginald' max_num_desc='10000' order_by='date' order='ASC' limit='30' show='name,image,quote,job,stars' page_inside='0' inside_template='IMTST_PAGE_TEMPLATE' theme='theme_4' color_scheme='' disable_hover='1' columns='1' slider_set='0' filter_set='0' align_center=1 ]