De relatiecursus Houd me Vast

De relatiecursus Houd me Vast is een lichte vorm van EFT relatietherapie. Net als EFT werkt Houd me Vast vanuit emoties die de kern zijn van alle belangrijke relaties.

De cursus biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen met je partner nemen je de tijd voor elkaar en werken jullie aan het herstellen, versterken en bewaren van jullie wederzijdse liefde.

Voor wie is de relatiecursus Houd me Vast?

De relatiecursus Houd me vast is voor stellen in een serieuze relatie. Jullie kunnen getrouwd zijn, samen of apart wonen, jong of oud zijn, hetero- of homoseksueel zijn, in een langdurige relatie zitten of net het stadium van verliefdheid voorbij zijn. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding te werken.

Wat kunnen jullie verwachten?

De relatiecursus Houd me Vast is een interactieve en leerzame cursus die concreet resultaat oplevert voor jullie relatie. Jullie leren hoe je samen met je partner een hechtere en veiligere relatie opbouwt. Dit doen jullie door de patronen te leren herkennen die nu een negatieve invloed hebben op jullie relatie.

Het belangrijkste onderdeel van de sessies zijn de gesprekken die jij en je partner samen voeren. Deze worden ingeleid met een toelichting en stukjes film, waarin andere stellen te zien zijn die eveneens deze gesprekken met elkaar voeren.

Na het bekijken van het filmpje gaan jullie samen ook een dergelijk gesprek voeren. Indien dat toch nog wat stroef gaat worden jullie daarin begeleid.

Jullie krijgen ook opdrachten mee die jullie thuis dienen uit te voeren. Deze opdrachten bestaan uit het voeren van gerichte korte gesprekjes die helpen om het geleerde vast te houden. Deze gesprekjes zijn een aanzet om het gene wat jullie hebben geleerd een ‘gewone’ manier van met elkaar omgaan te laten worden.

De relatiecursus Houd me Vast leert jullie o.a. hoe:

  • je eigen reacties en behoeften en die van je partner beter te begrijpen,
  • interactiepatronen die pijn en afstand in de relatie brengen te herkennen en te beïnvloeden,
  • jullie spanningen, stress en conflicten in de relatie kunnen verminderen,
  • oud zeer te vergeven,
  • je je betrokkenheid met je partner kan tonen,
  • intimiteit en plezier met elkaar te bevorderen.

Relatiecursus Houd me Vast bij EFT-Zoetermeer

De relatiecursus Houd me Vast is voor stellen die graag wat dieper naar hun relatie willen kijken zonder meteen in therapie te gaan. Tijdens de cursus nemen we de tijd om rustig stil te staan bij problemen die spelen binnen jullie relatie. Jullie Houd me Vast cursus wordt helemaal op jullie situatie afgestemd en is dus maatwerk.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van anderhalf  uur. Tijdens onze intake zullen we de acht bijeenkomsten voor deze cursus in onze agenda’s plannen.

Deze cursus voor jullie relatie is inclusief:

  • al het benodigde cursusmateriaal,
  • één exemplaar van het cursusboek “Houd me vast” van Sue Johnson,
  • een follow-up sessie 2 tot 6 maanden na de cursus,
  • koffie en thee.

De relatiecursus wordt gegeven door Toos of Reginald. Jullie kunnen aan het begin van de cursus voor een keuze maken voor een relatietherapeut.