…en, opeens bevind je je in een relatiecrisis…

In je relatie kan het voor komen dat er iets gebeurt, dat de verkeerd vlam in de pan doet slaan. Er ontstaat een relatiecrisis.

In de ene relatie gebeurt het heel geleidelijk. Alles lijkt goed te gaan en jullie houden van elkaar. Maar het leven brengt veranderingen met zich mee en daardoor veranderen jullie zelf ook. En op een dag kan je niet meer met elkaar overweg.  Er zijn steeds ruzies en jullie staan lijnrecht tegenover elkaar. Er ontstaat een kloof tussen jullie. Dit hadden jullie nooit verwacht. Er moet iets gebeuren…

In de andere relatie gebeurt het onverwacht. Een van jullie twee pleegt bijvoorbeeld overspel. Het vertrouwen bij de ander is geschaad. Geen van beiden weten jullie hoe hier mee om te gaan en wat het betekent voor jullie relatie. Blijven jullie samen, gaan jullie uit elkaar? Wat eens een zeker gevoel gaf is weg… het gevoel van machteloosheid is bijna niet te verdragen…

Wat te doen bij een relatiecrisis?

Tijdens een relatiecrisis word je overvallen door de vraag: blijven of gaan? Op het moment van een relatiecrisis is het geen goed idee om op basis van allerlei emoties beslissingen te nemen die een ingrijpend effect zullen hebben op je toekomst. Hoe moeilijk de situatie ook is, houd de communicatie naar elkaar open. Wees ervan bewust dat als jullie samen door deze situatie heen komen, jullie en jullie relatie sterker zal zijn dan voor de relatiecrisis.

We kunnen elkaar niet meer luchten of zien. We maken elkaar het leven onmogelijk. Aan de lopende band hebben we ruzie… We zijn elkaar totaal kwijtgeraakt.

En toch weet ik dat we ondanks alles zielsveel van elkaar houden…

Is dit het einde?

Hulp bij jullie relatiecrisis

Toos en Reginald bieden jullie hulp bij jullie relatieproblemen door jullie te begeleiden bij een intensief gesprek. Tijdens dit relatiecrisisgesprek wordt het voor jullie helder hoe jullie nu verder willen.

Het doel van dit gesprek is om jullie beiden aan het woord te laten komen zodat jullie beiden kunnen zeggen wat er volgens jullie speelt. Op deze manier kunnen jullie je gemoederen kalmeren en tot rust komen. Pas dan kunnen jullie met elkaar bespreken hoe jullie je toekomst zien.

Het relatiecrisisgesprek  is speciaal voor stellen die het gevoel hebben dat hun relatie acuut aandacht nodig heeft omdat het anders uitloopt op een scheiding. Deze stellen willen graag zo snel mogelijk onder begeleiding het gesprek met elkaar aangaan over de situatie waarin zij beland zijn.

In principe is een dergelijk ‘relatiecrisisgesprek’ eenmalig.  Is er daarna behoefte aan verdere begeleiding, dan is het raadzaam om samen EFT-relatietherapie sessies te volgen, de ‘Houd me Vast’ Relatiecursus te doen of in Intensieve Relatiebegeleiding te gaan.

Hulp bij een relatiecrisis aanvragen?

Het is mogelijk om spoedig een afspraak te maken zodat jullie niet lang in een benarde situatie hoeven te zitten. Neem voor het maken van een afspraak contact op met Toos of Reginald. Wij bieden u ondersteuning bij het werken aan je relatie.

Een relatiecrisisgesprek aanvragen

Relatiecrisisgesprek aanvragen